tisdag 12 juni 2012

Hur man gör nasse ur sockermassa och en liten ros

HEJ ALLA!
Förlåt att jag varit kass och dålig på att skriva här men ska bättra mig nu ;)

Har gjort ett flertal tårtor och ska sätta upp bilder och recept men nu ska jag först visa hur jag gjorde nasse från nalle Puh ur sockermassa. :)
En tjej vill ha en liten tårta till sin kille och det måste vara nasse på av någon anledning ;)Jag har en rosafärgad sockermassa och lite modelleringsverktyg..dock så klarar man sig utan dom också även fast dom underlättar.Jag börjar med att färga en del mörkare rosa.Sedan så formar jag kroppen, huvudet, armar, ben och öron. Som ni ser så har öronen på bilden ljusrosa i dom mörkrosa men jag ändrade dom sedan bara till mörkrosa och minskade dom.

Jag gjorde ränder på kroppen (man kan även använda tanpetare. Och satte även dit benen med lite vatten.


Huvudet formade jag lite med fingrarna och satte dit en mörkrosa näsa, två små svarta ögon och ritade dit en mun (kan som sagt göra det med en tandpetare eller använda en halvavklippt sugrör för att trycka dit en mun. För att sätta fast öronen lättare gjorde jag två små hack och penslade på vatten.


För att sätta huvudet fast på kroppen stoppar jag ner en spagetti :) Man kan ha tanpetare men spagetti är ofarligt ifall barnen skulle stoppa in den i munnen ;)

Jag gjorde även en liten ros till nasse. :)
  Först rullar jag två små gröna korvar.
 Den lilla plattar jag sen till med tummen och fäster på den större som på bilden.
 Med tandpetare kan man rita lite lövstreck
 rullar ut lite rött och plattar till den
 Sedan är det bara att rulla upp den och sätta fast den på den gröna. :)
Voila!
Ha det så bra sålänge!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar