Först smälter du smör och tillsätter vatten |
Du låter det koka en kort stund |
Sedan tillsätter du vete och salt |
Du vispar det tills det kallnar och tillsätter sedan ägg ETT i taget och vispar ordentligt emellan |
Så ska smeten tillslut se ut |
Du sätter det på plåt med bra mellanrum eftersom dom växer ordentligt i ugnen |
Så ser dom ut tillslut |
Sedan är det bara att dela på bullarna och fylla dom med grädde och sylt |
Jag har smällt choklad i vattenbad och gjort glasyr av lite varm mjölk, vaniljsocker och florsocker och toppat bullarna med det
Vattendegsbulle med grädde,sylt, glasyr och smält choklad |
Amanda äter bullen |
Och sölar... |
Anthon gillar |
Här kommer receptet på bullarna:
- 4 dl vatten
- 160 gram smör
- 1/4 tsk salt
- 200 gram vetemjöl
- 5 st ägg
Kramar
Bullarna såg goda ut. Säkert godare än semlor :)
SvaraRaderaHur länge skall bullarna var i ugn och på vilka grader?
SvaraRaderaHej Tina! Bullarna skall vara i ugnen 25-30 minuter på 200 grader.
RaderaMvh Sóley :)