tisdag 8 mars 2011

Gräddiga bullar med sylt och glasyr

Nu har jag gjort dom efterlängtade bullarna och här följer arbetsbeskrivningen och receptet :)
Först smälter du smör och tillsätter vatten
Du låter det koka en kort stund
Sedan tillsätter du vete och salt
Du vispar det tills det kallnar och tillsätter sedan ägg ETT i taget och vispar ordentligt emellan
Så ska smeten tillslut se ut
Du sätter det på plåt med bra mellanrum eftersom dom växer ordentligt i ugnen
Så ser dom ut tillslut
 Sedan är det bara att dela på bullarna och fylla dom med grädde och sylt
Jag har smällt choklad i vattenbad och gjort glasyr av lite varm mjölk, vaniljsocker och florsocker och toppat bullarna med det
Vattendegsbulle med grädde,sylt, glasyr och smält choklad
Amanda äter bullen
Och sölar...
Anthon gillar
Och nu väntar vi bara på att Marcus kommer hem från jobbet... mormor och morfar har redan varit här och ätit bullar och min kusin kommer närsomhelst :) Så jag har bakat hela dagen och haft besök hela dagen...o nu ska jag sätta igång och laga mat..ikväll blir det nötfärs med spagetti som är alltid uppskattat!

Här kommer receptet på bullarna:
  • 4 dl vatten
  • 160 gram smör
  • 1/4 tsk salt
  • 200 gram vetemjöl
  • 5 st ägg
Åh vad mätt jag är nu... men köket väntar så jag önskar er en trevlig fettisdag :D

Kramar

3 kommentarer:

  1. Bullarna såg goda ut. Säkert godare än semlor :)

    SvaraRadera
  2. Hur länge skall bullarna var i ugn och på vilka grader?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Tina! Bullarna skall vara i ugnen 25-30 minuter på 200 grader.

      Mvh Sóley :)

      Radera