tisdag 15 mars 2011

Hur man gör modelleringschoklad

Jag vill prova på modelleringschoklad då jag tänker mig att det kan vara godare att äta dekorationerna på tårtan då :D så jag har letat och letat efter recept och hittade nu ett som jag ville prova på bröllopstorget :D
Receptet är om det är vit choklad

454 gr vit choklad
168 gr syrap
Först smälter du chokladen i vattenbad...så som det ser ut på bilden räckte för mig eftersom du ska bara smälta typ 2/3 delar.
Sedan rör du om så att resten av chokladen smälts i den varma chokladen..if you know what I mean :)
När chokladen är helt smält så tillsätter du syrapen och rör om försiktigt tills det lossnar om kanterna..

Såhär ska det se ut :D
Plasta väl och in i kylen i 24 timmar. Sedan tar du ut den ca 30 minuter innan du ska andvända den och knådar den tills det går bra att modellera.

Ja ni som känner mig vet att jag inte har så mycket tålamod att vänta så jag tog ut en liiiten bit för att prova redan efter ca 30 minuter hihi iallafall eftersom den inte stenlat helt så var lite svårt att forma den men jag fick till en liten gubbe och var ganska nöjd med tanken på att den inte vilat klart :D

Nu ska jag förbereda lite ljuschoklad också :D...och just det. Gott smakade det också ;)

Kramisar

4 kommentarer:

  1. Vad är det för syrap du använder??

    Jätte fin blogg!!

    SvaraRadera
  2. det är vit sirap :) Finns i mataffärer :P Tack ! :D

    SvaraRadera
  3. Tack för inspirationen jag fått från din blogg. Vet du om man kan färga modelling choklad? Tack. //Malle

    SvaraRadera
  4. :-) tack! ja, jag har färgat den med pastafärg och det gick jättebra :-)

    SvaraRadera