lördag 5 mars 2011

Nyckelpigan in the making

ok...ingen i familjen mår så bra så att alla sover redan. Då tänkte jag skriva om mitt bakeri idag. Jag hade redan förberett mmf och chokladfondanten som jag även hade färgat svart så nu fick jag baka tårtbotten. Det blev en enkel chokladbotten med lika delar av allt.
Så jag hade tre ägg i glas och fyllde ett glas med lika mycket socker och ett tredje glas med lika mycket vetemjöl fast jag bytte ut 1/3 till kakao..annars hade jag bytt ut det mot potatismjöl. sedan tillsatte jag 1 tsk bakpulver. Jag vispade äggen hårt med sockret tills det blev fluffigt och tillsatte sedan resten försiktigt. Sedan smörade jag en form på 20 cm i diametern och satte den på nedersta hyllan i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.

Under tiden som kakan kallnar så gjorde jag passionfruktsfromage.
Jag vispade 1/2 dl socker tillsammans med 2 ägg

Tills det såg ut såhär

Jag gröpte ur 5 st passionsfrukter , värmde upp det och rörde i 3 gelatin blad. (Gelatinbladen ska först ligga i kallt vatten ett par minuter så att det blir mjukt) Ni ser även här att jag har i kärnerna..jag gillar att ha i kärner men Marcus tyckte att jag skulle sila bort dom och jag gjorde det eftersom ett barn skulle äta tårtan :P
Jag vispade även 1 1/2 dl grädde för sig. Sedan hällde jag passionfrukten sakta till äggen och sockret och tillsatte sist grädden och sedan in i kylen.

Nu så börjar hopsättningen :)

Jag plastade en passande skål och satte i en tårtbotten

Sedan lade jag till fromage

Jag satte en till botten, mer fromage och till sist tredje bottnen.

Sedan plastade jag in allt och lät skålen vila i kylen i ett par timmar. Såhär såg den ut när jag tog ut den.

Jag spacklade den sedan med vispad grädde med vaniljsmak
Jag kavlade ut mmf

Eftersom jag hade spacklat tårtan med grädde så fick jag pensla på olja så att vätskan ifrån grädden inte skulle tränga sig igenom

Jag satte på massan och försökte släta ut den

Och skar bort överflödig massa.
 Sedan så är det en massa pilleri med dekorationen. Jag kavlade ut choklad massan på samma sätt och använde shotglas för att trycka ut prickarna. Sedan så formade jag huvudet och öronen förhand. Jag fäste det på kroppen med tandpetare. Eftersom huvudet var av choklad så blev det ganska tungt så vi fick använda fler tandpetare än vad jag räknade med men det ordnade sig :P Gräset kavlade jag bara ut och skar ut det för hand med min lilla hjulgrej.Även ögonen skar jag ut och satte dit...Marcus gjorde dock det vänstra ögat ;) För att få vecket i mitten så andvände jag baksidan av en bordskniv. )





Här har vi min första nyckelpiga. :)...ska försöka lägga mig med Marcus nu och hoppas på att somna för det är inte kul att vara uppe själv :P

Natti natti

4 kommentarer:

  1. Va fin! Du är jätteduktig :)

    SvaraRadera
  2. Superduper fin nyckelpiga!!!

    SvaraRadera
  3. WOW! Så fin den blev! Jag har sagt det förr men säger det igen... du är sååå duktig :) Kramar Cattis

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket alla! :D <3

    SvaraRadera