torsdag 3 mars 2011

Smarta små söta pajformar och en yummy bok!

Jag fick en yummy bok ifrån min älskling i julklapp som heter One more slice av Leila Lindholm. TYcker jätte mycket om den boken som innehåller massor med goda pajer, pizzor, pannkakor, glass mm muuuums!
Min favvobok just nu <3
Det finns även en massa surdegsbröds recept och jag har faktiskt gjort mitt eget surdegsbröd hihi mums fast det tar ett par dagar och nästa gång så ska ni få följa med :) Men nu så ska vi diskutera paj! :D Jag har tittat mycket på halvåtta hos mig och come dine with me! En efterrätt som jag tycker verkar populär hos come dine with me är lime paj :/ Jag tyckte inte att det lät gott faktiskt...låter surt och...nä inte min grej precis. Men i denna boken jag fick i julklapp så fanns det ett recept på  "Key lime pie" och jag tänkte att jag borde nog prova innan jag dissar! :P  Men då ville jag ju ha små pajformar...och hur i helsike ska man få ut pajerna utan att dom går sönder? Pajbottnen består ju bara av digestivkex och smör..måste ju vara lätt att gå sönder eller? Jag hittade den perfekta formen! Så smidigt ju :D Bottnen på formen sitter ju inte fast utan att det är bara att trycka ut pajen :D Jag köpte formarna på coop och älskar dom!



Angående själva pajen?!  Oh My God! Jag är kär! Man ska ju smaka innan man dömer that´s for sure!

Recept: 
Kexbotten:
  •  200 g digestivekex
  • 100 g smör
Fyllning:
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 4 ägggulor
  • skal och saft av 5 limefrukter
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör
  3. tryck ut blandningen i botten på och upp på kanterna i 4 mindre pajformar
  4. förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i ca 10 minuter...låt svalna
  5. blanda kondenserad mjölk med äggulor,rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30-60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen
  6. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och servera gärna med vispad grädde.
Kramisar

2 kommentarer:

  1. du är en sån gottegris och har alltid varit en sån ded ser jättegott ut jag hoppas jag kommer att få smaka snart <3

    SvaraRadera