tisdag 21 februari 2012

Semlor med hemlagad mandelmassa!

Ja, jag sa igår till barnen att idag skulle jag inte baka men då visste jag inte att idag var semledagen. Så att då var det bara att sätta igång hehe.


Jag började med bullarna och här är receptet:

  • 100 gram smör
  • 3 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk hjortronsalt
  • ca 1 liter vetemjöl
1 ägg till pensling.

Fyllning med egen mandelmassa:
  • 200 gram sötmandel
  • 1,5 dl mjölk 
  • 1,5 dl socker

  1. Jag smälter smöret i en kastrull och tillsätter mjölken
  2. När mjölkvätskan är fingervarm så smular jag ner jästen och rör om.
  3. Jag Blandar alla torrvaror i en bunk och rör sedan i mjölkblandningen med degkrok.
  4. Låter sedan jäsa i ca 40 minuter
  5. Knådar deget så att det finns inga luftbubblor delar den i flera bullar och låter den jäsa under en duk i ca 30 minuter till.
  6. Penslar med ägg och in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter (du ser när den får en fin färg)




Mandelmassa:


1. Jag använder mandelkvarnen för att smula ner mandelmassan och sedan blandade jag ihop den med varm mjölk, sockret och brödet som jag gröpt ut från bullarna.
2. Du kan blanda med en mixer men jag använde bara en gaffel och blandade smeten

3. Sedan smetar jag smeten i hålen på brödet, toppar med grädde, locket på och strör lite florsocker över och tataa







MUMS <3

1 kommentar:

  1. Mmmm!!!! tänk om jag var hos dig nu barnen kommer inte att vara hungriga när dom kommer till mig <3

    SvaraRadera