tisdag 22 februari 2011

Mumsig Red velvet cake!

Red Velvet Cake
Gjorde en helt underbart god och saftig Red Velvet kaka idag som jag bara måste dela med mig!
Amanda följde med mig under bakningen och tog bilder så ni kan även följa med. ;) Receptet på kakan kommer efter bilderna!

Först bakas kakan

Jag skär av det ojämna så att kakan blir platt...

Sedan vänder jag den så den blir fin och inte smular så mycket sedan när jag sätter på krämen.

Jag delar på kakan så jag kan sätta kräm emellan

Tycker att tårtdelaren är supersmidig!

Tadaaaa



Gör en supergo philadelphia frosting

Det är jätte bra att "crumcoata" kakan först så att den inte smular för mycket när du sätter på  frostingen!
Du sätter ett tunt lager frosting på och lämnar kakan i kylen i ca 20 min.

Jag tycker om att sätta frostingen på med spritsen först för att sedan jämna ut den :D

SE! Inga kaksmulor :D






Jag färgar resten av frostingen med koncentrerad gelfärg så att den blir röd

Tyvärr så hade jag inte så mycket frosting kvar eftersom jag gjorde muffins igår så att jag kunde inte dekorera kakan så som jag ville :/ Men det blev prickar iallaffall :P

Så här blev resultatet

Riktigt blöt och god



 Red Velvet kaka:

3 dl vetemjöl
1 msk kakao (Jag har i nästan 2 msk)
1 3/4 socker
1 3/4 solros olja (Jag använde dock rapsolja)
1 ägg
1 msk vanlig röd hushållsfärg
1/2 tsk vaniljsocker (Fast jag har i en tsk för Marcus ÄLSKAR vanilj)
1 1/4 dl filmjölk  (Jag använde dock 1 3/4 dl gräddfil :P )
1 tsk ättiksprit
3/4 tsk bikarbonat
lite salt
 (Som ni ser så ändrar jag receptet lite och det kan ni ju med göra efter egen smak och tycke ;))
  1.  Du sätter ugnen på 175 grader
  2.  Smörar en form på 22 cm i diameter
  3. Blandar mjöl, kakao och en tsk salt
  4. Vispar olja och socker (med elvisp)
  5. Tillsätt ägg under vispning, hushållsfärg och vaniljsocker
  6. Blanda försiktigt i mjölblandningen och filmjölken 
  7. Blanda ättika och bikarbonat i ett litet glas och rör ner bland smeten
  8. I formen och in i ugnen!

Frostingen :

100 gram färskost av philadelphia typ (rumsvarmt)
5 dl florsocker
25 gram osaltat smör (rumsvarmt)
1 msk mjölk
1tsk vaniljsocker (gärna lite mer ;) )

  1. Vispa färskosten med florsocker och smör med elvisp.
  2. Blanda i mjölk och vaniljsocker.

Vi hade inte så mycket frosting kvar till våra muffins idag :/
Men Amanda fick dekorera dom så gott hon kunde :P
(Muffinsen är gjorda av samma recept som kakan och räcker till 12 muffins!

Min lilla fotograf och dekorerare Amanda!


Peace and love










3 kommentarer:

  1. Mmmmm. fint som vanligt.

    SvaraRadera
  2. Längtar hem nu, ser ju fantastiskt gott ut !! ... tror det kan bli lite fika ikväll =)

    SvaraRadera
  3. den kakan har jag fått smaka på och den er undebar, jag tycker att ni ska prova den.

    SvaraRadera